Mircea Raicu, Alianta Romania Dreapta | Candidat Colegiul 19, Camera Deputatilor

Urmeaza Crin

Auzindu-l vorbind de la tribuna Parlamentului pe Calin Popescu Tariceanu mi-am zis ca n-au murit sperantele pentru revenirea liberalilor la calea dreapta. Am convingerea ca iesirea fostului premier este in primul rand un joc de imagine, menit sa-i aduca apreciere in randul electoratului cu orientare de dreapta din colegiul in care candideaza la 9 decembrie.

Este insa - la fel de evident - si un punct castigat in interiorul PNL in competitia sa cu Crin Antonescu. Liberalii au traditie in a-si decapita liderii, asa ca nu vad niciun motiv pentru care actualul presedinte ar scapa, cu atat mai mult cu cat de-a lungul celor trei ani de cand conduce PNL a calcat multi liberali autentici pe bataturi.

Daca lideri precum Theodor Stolojan si Valeriu Stoica au fost exclusi din PNL pentru vini imaginare, uitate fiindu-le contributia consistenta la evolutia politica a partidului, de ce ar scapa Crin Antonescu? Pentru ca a topit in interiorul USL principiile liberale nu poate fi iertat decat aparent si doar prin tacerea celor care asteapta sa treaca alegerile, sa-si vada in caruta sacii cu voturi aducatoare de putere.

Speranta ca impreuna cu PSD vor reusi sa-l reduca la tacere pe presedintele Basescu ii face pe oponenti sa se abtina de la revolte fata de lider, constienti ca orice fisura in USL ar diminua sansele sa obtina maximum de voturi posibil.

Dupa alegeri insa energiile acumulate vor exploda impotriva lui Crin Antonescu. El va urma la esafodul politic liberal.

Nu degeaba a anuntat ca va demisiona daca USL nu va obtine peste 50% in alegeri. Stie ce i se pregateste,iar lupta cu Andrei Chiliman a fost doar inceputul.

Tacerea asternuta in PNL prevesteste furtuna declansata de liberalii care nu vor mai fi de acord sa stea cuminti sub pulpanele lui Voiculescu si a lui Ponta. Vor la guvernare cu orice pret si vor ajunge la guvernare cu orice pret. Dupa aceea, vom vedea.

Din punctul meu de vedere, ARD are obligatia de a incerca tot ce e posibil pentru a salva principiile de dreapta intr-o scena politica dominata de dorintele bolnave de a conduce dupa modelul FSN-ist al anilor de inceput ai democratiei romanesti: cu o justitie servila puterii politice, cu inexistenta presei critice, cu privatizari valoroase in sine, dar la pret de fier vechi si cu legi facute pentru unici beneficiari.

Romania nu trebuie sa se intoarca in timp. Trebuie sa-si gaseasca o cale dreapta, cu echilibru intre fortele politice si nu cu pseudo democratii de genul Hugo Chavez.

Inapoi la pagina: Actiuni

Adauga comentariu

*
*

*

*

Comentarii
Maverick777  | 27-11-2012 la 11:43

Crin Antonescu a dovedit că nu e în stare să reprezinte România în calitate de parlamentar, darămite ca preşedinte de stat …