Mircea Raicu, Alianta Romania Dreapta | Candidat Colegiul 19, Camera Deputatilor

Joaca de-a “Buvinieta”

primaria-capitalei-pregateste-doua-taxe-pentru-circulatia-cu-masina-prin-bucuresti

Zilele acestea am avut inca o dovada de cum functioneaza mai nou administratia locala a Bucurestiului. Saptamana trecuta, reprezentantii PMB anuntau ca intentioneaza sa introduca noi taxe pentru soferii care circula prin Capitala. Este vorba de asa numita “Buvinieta” si de taxa de centru, altfel spus vinieta pentru Bucuresti. Scopul lor ar fi sa aduca bani la bugetul local pentru autostrada suspendata sau alte proiecte asemanatoare. Nu vorbesc aici de oportunitatea introducerii unor asemenea taxe, ci de modul in care s-a abordat problema.

Probabil ingroziti de faptul ca ar putea pierde voturi, masura nu a fost pe placul mai marilor din USL. Brusc, reprezentantii primariei si-au nuantat pozitia. Cele doua taxe vor fi luate in discutie de anul viitor.

Bucurestenii nu au primit explicatii de ce este nevoie sa se recurga la asemenea mijloace pentru a strange bani, nici de ce Capitala nu reuseste sa acceseze fonduri europene pentru proiectele importante de infrastructura. Vedem aceeasi strategie administrativa, subordonata intereselor electorale de moment.

Am simtit nevoia sa scriu despre asta pentru ca, daca va mai amintiti, in acelasi fel s-a procedat si cu problema subventilor la incalzire. Mai intai primarul general a anunta ca nu mai are bani pentru subventii si ca acestea vor fi taiate. Ulterior, liderii USL i-au reamintit ca este campanie electorala, asa ca s-a revenit asupra deciziei. Prin astfel de manevre, ni se demonstreaza tuturor un singur lucru: nu se face administratie, ci doar politica.

Astfel, deficientele nu sunt abordate, ci amanate. Din pacate, cetateanul este cel care suporta consecintele acestei “politici a strutului”, deoarece problemele nu se rezolva de la sine si nu tin cont de campanie electorala. Prin Legea Caldurii ne propunem sa punem capat acestor practici, stabilind de la bun inceput directiile prioritare de cheltuire a bugetului, indiferent daca este campanie electorala sau nu. Subventiile la incalzire, reabilitarea termica si infrastructura de transport sunt domenii mult prea importante pentru a fi lasate la cheremul unor interese de moment.

Inapoi la pagina: Actiuni

Adauga comentariu

*
*

*

*